4357 gerypassion ©hansbarten 2019

Wijchen & Druten – 4 en 5 mei

‘Tuin van de vrijheid’ ,Wijchen; 4 mei -kasteeltuin 13:30 uur- 14:30 uur
De Veerdam in Druten; 5 mei 12:00 uur – 13:30 uur 

Gery Vermeulen & friends is een gezelschap van 8 enthousiaste kompanen die zich thuis voelen in vele muziekgenres. Bestaande uit 4 professionele musici: Britt van den Dungen saxofoon, Arjen Reeser trombone, Freddy van Maurik piano en Gery Vermeulen zang. Aangevuld met ‘VermeulenYOUNG-friends’: Harl, Tjerk, Reniet en Ruurd. Door hun eigenwijze, frisse interpretatie leveren zij een onmisbare bijdrage aan het totale concept. Het gezelschap werkte voor het eerst samen tijdens de Akoestische tuinconcerten in Appeltern, georganiseerd door Gery 2014-2017. Traditie geworden zijn, sinds een aantal jaren de Com-Passion concerten voorafgegaan door het kerstevenement in Boven-Leeuwen. Het repertoire bestrijkt een breed gebied: van popmuziek, musical en filmmuziek tot licht-klassiek en het klassieke genre. Vol passie brengen zij voor u professionele muziek met diepgang. Dat kun je horen én dat kun je voelen!

Acousticnights 2017 - 8719C hansbarten_web

Britt van den Dungen speelt sinds haar achtste saxofoon. Haar muziekcarrière begon bij Muziekvereniging de Eendracht in Uden. Zij studeerde Docent Muziek en HaFaBra-dirigent. Sindsdien geeft ze saxofoon les, muziekles in het voortgezet onderwijs, én dirigeert. Net als Gery grijpt ze graag projecten aan waarbij samenwerking tussen jeugd en het verbinden van deze doelgroep met  (blaas)-muziek centraal staan. Britt staat garant voor een pittige, frisse inbreng. Zij is de jongste professional van Gery Vermeulen & friends en deze samenwerking weer mooie dingen opleveren! 

6598geryvermeulen2018©hansbarten

Freddy van Maurik studeerde muziekwetenschappen en begeleidt als pianist al sinds zijn veertiende solozangers, koren en instrumentalisten. Vanaf 2001 is hij ook actief als dirigent. Zijn samenwerking met Gery Vermeulen leverde de meest uiteenlopende inspirerende muzikale ervaringen op, met als hoogtepunten de Eigentijdse Mattheus, de Com-Passion concerten en diverse solorecitals met Gery. Freddy’s positieve inbreng zowel als pianist, dirigent en arrangeur is onmisbaar. Geen genre is hem vreemd: van Bach en Mahler tot Queen en Bowie: het kan hem allemaal bekoren.  

GeryVermeulen_604x270_Web8

Arjen Reeser studeerde hoofdvak trombone bij Ilja Reijngoud en Bart van Lier. Sinds die tijd deelt hij het podium met nationale en internationale grootheden als  Bob Mintzer en Erik Vloeimans. Arjen speelt o.a. in Het Brabants Jazz Orkest, Guus Tangelder Bigband, I Compani en schitterde op het North sea jazz festival. Gery kwam voor het eerst op Arjen’s pad bij de akoestische tuinconcerten in Appeltern en deze samenwerking heeft zich alleen maar verstevigt. Arjen is een topmuzikant die inzetbaar bij zeer uiteenlopend genre, maar ook bij de pop-muziek van VermeulenYoung-friends. 

Gery Vermeulen werd ‘luid zingend’ geboren omringd door muziek op Koninginnedag buiten, maar ook binnen door haar zingende moeder, klassiek minnende spelende vader en muzikale broers. Gery studeerde hoofdvak zang en is een gepassioneerde, professionele mezzosopraan die kan bogen op jarenlange ervaring binnen de zangkunst en zangmethodiek. Zij is klassiek opgeleid en dat vormt de basis voor haar gedegen zangtechniek ‘Vocal Method 3TL’. Naast de zang zet Gery zich sinds lange tijd in voor de organisatie van muzikale projecten & concerten waarbij verbondenheid ontstaat tussen professionele- en amateurmuziek, variërende leeftijdscategorieën en doelgroepen in de samenleving. Specifiek de samenwerking met scholen en muziekverenigingen in het heerlijke Maas & Waal. Gery is de initiator van stichting Gewoon Klassiek met projecten als de Eigentijdse Matthäus-Passion, op diverse locaties in Het Land van Maas en Waal.