6708geryvermeulen2018©hansbarten

Sing & Breathe-MindFree

Nieuw:

Workshops Sing & Breathe in Marrys Bloemen- en Kruidenhuis. Op 31 mei 10:00 uur – 12:30 uur en op 28 juni 10:00 uur – 12:30 uur. Voor meer info en/of aanmelden:  https://www.marrys.nl/ 

Sing & Breathe cursus – 2024

Gaat Sing & breathe over muziek, over zingen en ademhalen? Of gaat het over bewustwording en de verbinding met jezelf? Gaat het over het ontdekken van je stem, het gebruiken van je lijf?  En dat het gewoon onwijs lekker is om (samen) te zingen? En over dat iedereen dat kan?Natuurlijk omvat Sing & breathe al deze aspecten. Wees van harte welkom in mei of juni bij ‘Marrys Bloemen- en Kruidenhuis’ of in september/oktober 2024.

Waarom Sing & Breathe voor jou?

Herken je dit? Door de snelheid van het leven ben je soms even de verbinding met je zelf kwijt. Je hoofd zit vol gedachten en je kunt geen ruimte noch rust vinden. Sing & breathe is een cursus waarbij je zult ontdekken dat van hart tot hart samen klank maken , in- en uitademen maar ook de stilte een weldadige invloed hebben je hele systeem.  Gewoon op eigen wijze lekker zingen en ontspannen. Sing & Breathe kan je helpen om je mind tot rust te brengen en in een andere vibe te komen. 

Voor wie?
Iedereen is welkom, zowel geoefende als ongeoefende zangers kunnen deelnemen én genieten. Het gaat hierbij niet om methodes of zangtechnieken.

 Meer info

Reactie van Niko 13-7-2023                                                                                                       De ‘Sing & Breath Experience’ Dag kan ik het beste omschrijven als een gevarieerde en rijke muzikale ‘maaltijd’ waar ik van genoten heb. De tijd vloog voorbij. De ’Chef Kok’ (Gery) nam ons met een natuurlijke warmte mee en  liet ons genieten van mooie muzikale ervaringen waarbij ook de meditatieve oefeningen een extra ‘dressing’ boden. De workshop zat goed in elkaar.Gery faciliteerde het geheel met een warm aanmoediging en de plek  ‘het kerkje in Winssen’ was ondersteunend.  We hebben gelachen, eenieder voelde zich vrij en veilig, en een prachtige manier om met elkaar samen te zijn…dus zeker aan te bevelen als je van zingen (en meer houdt) in een fijne omgeving.

Reactie van Gerrie 1-3-2023   Onlangs heb ik bij Gery de workshop zang- en ademhalingsoefeningen gevolgd.Super fijn om te mogen ervaren, wat stem in je lichaam los maakt aan trillingen. Om te merken dat je door zingen, zelf invloed kunt uitoefenen op je ademhaling als wij maar weten hoe. Dit heeft mij tijdens de workshop meer helderheid gegeven, die bewustwording van ademhaling en grip krijgen daarop. Die verbetering van mijn ademhaling is mijn fysiotherapeut zelfs opgevallen.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op  

 

Afsluiting van Workshop Sing & Breathe-MindFree 2022-Cultuurkerkje Winssen

 

Reactie van Petra:

Met jouw rustgevende, fijne en mooie stem begeleide je mij om weer de energie in mijn eigen lijf te voelen. Door mijn eigen zang en de samenzang met jou en de groep begon deze energie weer te stromen en dat geeft een heel vrij en gelukkig gevoel. Je hoeft er niets voor te kunnen, het gebeurt gewoon! Jammer dat het al weer voorbij is!

Truly to sing, that is a different breath’ zei Rainer Maria Rilke.  Jouw klank, stem & zingen zijn verbonden met wie je in wezen bent. Klank drijft op adem en je stem vertelt mij,  hóe jouw ademhalingsapparaat werkt. 

Reactie van Marie-Louise :
Ik heb met veel plezier deelgenomen aan de workshop Sing & Breath op woensdagochtend. De aandacht van Gery voor de manier van ademen als basis voor het zingen van mantra’s en Afrikaanse klankregels vond ik heel goed. Het samen zingen in een klein groepje was daarnaast ook erg prettig. Je hoeft geen zangervaring te hebben en omdat het een korte workshopreeks was (vier keer), was er ook geen drempel voor mij om dit eens uit te proberen! Marie-Louise

6714geryvermeulen2018©hansbarten

Alles om ons heen is energie en trilling.  De vibraties die klinken bij het zingen en/of luisteren stromen naar je hart en verspreiden zich door je hele lichaam. De in het lichaam opgeslagen emoties kunnen door klanken worden losgetrild en ‛schoongemaakt’. Klank drijft op adem en je zult ontdekken, dat je anders gaat ademen. De workshopSing & breathe is een uitstekende manier om jezelf te ontdekken en jezelf vrijer en ruimer te ervaren. Stress wordt afgevoerd en diepere gevoelens en kwaliteiten krijgen de ruimte.