Gery Vermeulen, Mezzo soprano, is klassiek opgeleid en studeerde zangpedagogiek bij de in Nederland woonachtige Belgische zangpedagoge Josje Rademakers en schoolmuziek aan ‘t Dr Gehrels Instituut. Zij begon haar zangstudie bij de zangpedagoge Nelly van der Spek en volgde De Schumann Academie.
Behalve op het uitvoerende vlak, is Gery ook actief als zang- en stempedagoge in haar privé-praktijk ZingYES! Zij verzorgt workshops stemvorming en stempresentatie binnen het onderwijs en in bedrijven. Verder wordt Gery regelmatig geconsulteerd als vocal coach bij koren.
Naast haar passie voor zang zet Gery zich sinds lange tijd in voor de organisatie van muzikale projecten & concerten waarbij samenwerking en verbondenheid ontstaat tussen professionele- en amateur musici, variërend in leeftijd en doelgroepen in de samenleving. Specifiek zoekt zij de samenwerking met scholen en muziekverenigingen in het heerlijke Maas & Waal. Gery is de initiator van stichting Gewoon Klassiek met projecten als de Eigentijdse Matthäus-Passion op diverse locaties in Het land van Maas & Waal.
DE KLASSIEKE stemtechniek – een gedegen stemtechniek.
Bij de klassieke stemtechniek kan de stem ontspannen stromen door een combinatie van de juiste positie van tong, lippen, strottenhoofd, gehemelte, keel en kaken. Gesteund door het middenrif, een diepe flankademhaling en de juiste toepassing van spierspanning en houding van het hele lijf. De klassieke stemtechniek is gebaseerd op het onversterkt kunnen zingen: het veilig volume kunnen maken zonder microfoon. Maar ook het wonderschone zacht zingen, het zingen met weinig volume maar wel zuiver, vereist een juiste spierbeheersing van het hele lichaam.
Ademsteun is ALTIJD nodig en veroorzaakt geen klassiek geluid. Ook voor modern ‘klinkende’ zang is het gebruik van voldoende ademsteun ONONTBEERLIJK.
Gery vertolkt een breed oeuvre, dat zich beweegt tussen Middeleeuwen, Renaissance, vroeg-Barok en het repertoire uit de 20e eeuw. Zij is de initiator van stichting Gewoon Klassiek. Samen met Freddy van Maurik en Hans-Erik Dijkstra ontwikkelde zij het concept voor de toegankelijke Eigentijdse Matthäus-Passion volgens de compositie van J.S. Bach. Met respect voor de authenticiteit van het oorspronkelijke werk werd de Eigentijdse Matthäus-Passion met succes uitgevoerd in 2011, 2012 en 2013 op diverse locaties in Het Land van Maas en Waal.