expositiesententoonstellingen

About – Over Gery

Gery Vermeulen is een veelzijdige zangeres die zich thuis voelt in diverse muziekstijlen en zij heeft het talent om deze muziek vol passie over te brengen. Mezzo soprano, klassiek opgeleid volgde zij de Schumann Academie, studeerde zangpedagogiek bij de in Italië woonachtige zangpedagoge Josje Rademakers en volgde de opleiding voor schoolmuziek aan ‘t Dr Gehrels Instituut. Behalve op het uitvoerende vlak, is Gery ook actief als zang- en stempedagoge in haar privé-praktijk ZingYES!  Zij verzorgt muzieklessen in het basis- en voortgezet onderwijs alsook stempresentatie in bedrijven.

Mezzosopraan Gery Vermeulen vertolkt een zéér breed oeuvre, dat zich beweegt tussen moderne en klassieke muziek van o.a. J.S. Bach, W.A. Mozart, L.v. Beethoven, F.Schubert, R. Schumann, F.Menselssohn,  R. Quilter, G. Gehrswin, musical van o.a.     S. Sondheim,  filmmuziek én prachtige volksmuziek uit b.v.Spanje, Italie, Afrika, Suriname, India, Indonesië.

Naast haar passie voor klassieke muziek, ‘ontdekte’ Gery  bij het lesgeven ‘muziek uit alle windstreken’ . Zoals de Mantramuziek een uitstekende stimulans is voor het ademhalings apparaat, activeren Afrikaanse en Surinaamse songs de werking van lippen en gezichtsspieren.

Gery is de initiator van stichting Gewoon Klassiek.  Samen met Freddy van Maurik en Hans-Erik Dijkstra ontwikkelde zij o.a. het concept & uitvoering voor de toegankelijke Eigentijdse Matthäus-Passion volgens de compositie van J.S. Bach. Ook mag Gery graag ‘Singalong concerten’ organiseren b.v. als afsluitende activiteit van een stemtraining en/of workshop. Muzikale projecten & concerten waarbij samenwerking en verbondenheid ontstaat tussen professionele- en amateur musici, variërend in leeftijd en doelgroepen in de samenleving.

biografie8763_web.jpg wordt weergegeven

DE KLASSIEKE stemtechniek – een gedegen stemtechniek.

Bij de klassieke stemtechniek kan de stem ontspannen stromen door een combinatie van de juiste positie van tong, lippen, strottenhoofd, gehemelte, keel en kaken. Gesteund door het middenrif, een diepe flankademhaling en de juiste toepassing van spierspanning en houding van het hele lijf. De klassieke stemtechniek is gebaseerd op het onversterkt kunnen zingen: het veilig volume kunnen maken zonder microfoon. Maar ook het wonderschone zacht zingen, het zingen met weinig volume maar wel zuiver, vereist een juiste spierbeheersing van het hele lichaam.

Ademsteun is ALTIJD nodig en veroorzaakt geen klassiek geluid. Ook voor modern ‘klinkende’ zang is het gebruik van voldoende ademsteun ONONTBEERLIJK.

Helaas dreigt deze klassieke stemtechniek verloren te gaan omdat te veel zangpedagogen zelf niet meer een klassieke opleiding genoten hebben. Om op muzikaal niveau te presteren forceert men het stemapparaat. Gewoonlijk zijn  jonge stembanden  flexibel en herstellen zich makkelijk. Vanaf een jaar of 30 kunnen er problemen ontstaan en het lijkt niet toevallig dat er momenteel zo vaak operaties plaatsvinden.  Ook logopedie helpt mensen maar gedeeltelijk, omdat de juiste technieken toch echt alleen ZINGEND aangeleerd kunnen worden.
 
‘Vocal Method 3TL’ is geschikt voor toepassing in alle muziekstijlen. Van klassiek en musical tot pop.

 

P1040892 bijgesneden 8

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.