6676geryvermeulen2018©hansbarten

Body & Soul in de klas

Methodiek 3TL voor  Basisonderwijs en Voorgezet onderwijs             

  • Introductieles stemtraining als voorbereiding op een voorstelling?
  • Zangworkshops op maat

Ook speciaal voor het Basisonderwijs en Voortgezet onderwijs zijn er de Zangprojecten Body & Soul’ . De leerlingen gebruiken hun lijf bij het zingen en hun stem om gevoelens en ervaringen uit te drukken.

Mijn aanpak maakt blij en geeft zelfvertrouwen. Het maakt ze bewust van ademhaling & lichaamshouding.  Het fijne resultaat van zingen is ook dat het de concentratie bevordert en de ontwikkeling ondersteunt van vaardigheden zoals luisteren en lezen.

038-IMG_4203 bijgesneden

Lesopzet

Ik begin bij de basis en gebruik steeds dezelfde 4 tools om vaardigheden te oefenen in eenvoudige songs. Zo maken de kinderen kennis met de mogelijkheden van hun stem, luisteren naar elkaar en presenteren zichzelf.  Daarnaast werken we aan een of meer ‘repertoire songs’. Repertoire kan bijvoorbeeld gekozen worden uit thema’s en genres als:

  • Kerst, Pasen, Lekker & gezond eten, Heksen & kabouters’ etc.
  • Musical
  • Kinderen voor kinderen
  • ‘Touch of classic’:arrangementen van klassieke componisten als Bach en Beethoven

Eventueel kan er een afsluitend concert gegeven worden waarin de kinderen zingend presenteren wat zij geleerd hebben tijdens de zanglessen in het Nederlands en/of  Engels/Frans/Duits/Spaans etc.

 Lesinhoud

Met de focus op de ‘3TL – Basispijlers’ kunnen deze ingezet worden per les en/of verspreid worden over het aantal lessen dat u wenst. b.v.:

  • Les 1: Adem & balans
  • Les 2: Articulatie & intonatie.

Met veel aandacht voor klankvorming, stemtechniek, ademsteun, maat/ritme/melodie en tekst-expressie wordt samen gezongen en solo.

069-IMG_4269 bijgesneden

Tijdsduur en kosten:

Ik maak voor u een programma op maat. Bijvoorbeeld een workshop van 45 minuten per groep, gedurende 4 opeenvolgende weken.  Stel uw vragen mondeling of stuur een mail.

Foto: Jan Rikken, De Gelderlander  

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *