7222geryvermeulen2017Chansbarten promo 2

Zanglessen

Regelmatig hoor ik zeggen: ‘ik kan gewoon niet zingen’. Of: ‘ik wordt moe en raak buitenadem van zingen’;  herken je dat?

Zou je graag zingen maar durf je eigenlijk niet?  Of je stemtechniek verbeteren voor de klas, een bedrijfspresentatie of in een koor? Door bewuster om te gaan met je lichaam, je stem met behulp van adem- en stemtechniek, krijg je meer zelfvertrouwen.  Alles gaat veel makkelijker en je stem klinkt mooier.

Vraag een proefles aan en ervaar wat jouw stem kan. Voel en proef of zingen iets is voor jou!             Informeer naar de mogelijkheden per mail of telefoon   

 

Mei 2023 – Reacties van een van mijn leerlingen:

Ik (vrouw, 48 jaar) had elke week – na de koorrepetitie – last van mijn keel en had vaak adem tekort tijdens het zingen. Nu, na 8 maanden zangles bij Gery, merk ik dat mijn keelpijn is verdwenen en dat ik veel krachtiger zing. Dit door goede ademsteun in plaats van volume vanuit mijn keel. Ook merk ik dat ik met de juiste techniek, een veel groter bereik heb dan ik dacht! Naast de techniek, leer ik ook vrijer te durven zingen en dat is heerlijk! Groetjes, Caroline
Wanneer ik Gery haar ademtechnieken gebruik, kan ik zo veel meer met mijn stem. Ik heb er ook profijt van tijdens het sporten. Ik merk dat ik dan meer lucht heb.Irma
Ik heb veel aan je lessen gehad. Ik heb nu meer zekerheid over wat ik kan en hoe ik een lied zing.  Ik durf in de klas vaker te zingen en een nieuw lied aan te bieden.  Het was fijn dat ik in de les de kinderliedjes met je kon oefenen. De geleerde techniek helpt mij om op de  juiste toon en zuiver te zingen en ook nog  op een goede toonhoogte voor de kinderen.Borina

Hoe leer je en wat kan je straks?

Mijn methode ‘Vocal Method 3 TL’ neemt jouw onzekerheid weg, over presentatie en gebruik van je stem. Samen gaan we terug naar de basis en ik geef je 4 tools waardoor je kunt toepassen wat je al die tijd al in huis had.

Zingen maakt je bewust van je lijf en dat geeft zelfvertrouwen. Je leert je spieren op de juiste manier te gebruiken.Zingen is gezellig en maakt blij. Jouw stem zal figuurlijk én letterlijk  gehoord worden!    Informatie cursusgelden

Het Zing-YES ‘Introductie-trio’

Mocht je eerst willen ‘proeven’ aan mijn manier van lesgeven,   dan kan ik je het Zing-YES ‘Introductie-trio’  aanbieden. Of geef 3 zanglessen cadeau van Zing-YES?  

Persoonlijk coaching traject professionals ‘StemAdemZang’

 • Loop je tegen je eigen grenzen aan en ervaar je dat je vastloopt met je huidige stem- en ademtechniek?
 • Worstel je met de vraag of de StemAdemZang-methodiek waar je in geloofde niet het resultaat oplevert dat je verwachtte?
 • Voelt de manier waarop je nu je stem gebruikt helemaal niet meer goed?
 • Wil je zingen zonder keelpijn en je stem te forceren?

Voor professionals gelden anderen prijzen.  Maak een afspraak via contact, om in een intake-gesprek een traject op maat te bespreken.

Cursusjaar, lestijden

Bij een jaarcontract, neem je 30 lessen af. Overdag of ’s avonds, wat jou het beste uitkomt.  Iedere les duurt 45 minuten wekelijks of 1 1/2 uur twee-wekelijks. In overleg met jou spreken we het meest geschikte tijdstip  voor je af . Eenmaal afgesproken is jouw lestijd speciaal vóór jou gereserveerd en wordt in de jaarplanning opgenomen. Alleen in goed overleg, ruim van tevoren, of bij langdurige ziekte, kan een les verschoven worden naar een ander tijdstip.

Kom kennismaken en meld je aan voor een gratis introductieles met stemadvies. Maak een afspraak!

Wil je graag beter leren zingen en/of je stem op de juiste, gezonde manier gebruiken? Je kunt één op één les krijgen. Informatie over ‘Vocal Method 3 TL Basis‘ .

Enkele reacties:

Bedankt voor de leuke en heldere zanglessen in een veilige omgeving.
Toen ik bij je binnenkwam, kon ik nog geen noot zuiver zingen en nu kan ik gewoon tijdens het gitaar spelen lekker liedjes zingen. Bedankt daarvoor,     Sander Verstraaten.

Gery je bent echt een top vrouw!  Behalve dat de techniek die jij aan me leert ijzersterk en gemakkelijk te begrijpen is, zijn de lessen zo effectief doordat je zorgt dat ik me helemaal op mijn gemak voel. Er zijn geen fouten, alleen maar leermomenten. Ik ben zelf een rapper die eerst totaal niet kon zingen, en met jou techniek ben ik in zowel rappen als zingen erg gegroeid. Heel erg bedankt en voor iedereen die dit leest en zit na te denken over zangles bij Gery, Doe! Thijmen van der Leegte

Ik zong al een paar jaar bij een koor, maar bleef onzeker over mijn stemkwaliteit. Vandaar dat ik ‘op zangles bij Gery’ ben gegaan. Eigenlijk zou ieder koorlid dit eens moeten doen! Allereerst omdat Gery zeer deskundig is. Ze laat zien wat je kwaliteiten zijn, maar geeft je ook veel direct toepasbare adviezen. Die natuurlijk niet allemaal even makkelijk op te volgen zijn: veel oefenen! Daarnaast is Gery aanstekelijk in haar enthousiasme: plezier in zingen krijg je zeker bij haar. Dus veel dank, Gery!   Marijke Bouwhuis.

 

ZingYES Cadeaubon – Het ‘Introductietrio”

Geef eens een zangles cadeau van Zing-YES.  Met behulp van eenvoudige oefeningen en/of liedjes, bespreken we jouw stem en stemgebruik. Eenmalig gedurende 45 minuten. Of kies voor het ‘Introductie-trio’ Drie lessen van 45 minuten.    Informatie cursusgelden      Vragen? Neem contact op!

Het Coronavirus

Deze ontwikkelingen houd ik nauwlettend in de gate en uiteraard werk ik volgens de richtlijnen van het RIVM.  Dat betekent dat ik in mijn Stempraktijk bij de privé zanglessen de volgende maatregelen hanteer:

 • 3 meter afstand houden
 • plaatselijke scheiding door een groot doorzichtig scherm
 • veelvuldig de lesruimte ventileren, eventueel de buitendeur op een kier
 • de hygiëne staat op hoog niveau,  zoals het schoonmaken van deurklinken en dergelijke na elk bezoek.
 • er is gel, en er zijn hygiënische doekjes. Wil je liever handschoenen dragen: neem ze zelf mee s.v.p.?
 • Voor aanvang van de les: klop op het raam zodat ik de deur kan openen, en je geen deurklink hoeft aan te raken.
 • Mocht je enigszins klachten hebben die op Corona zouden kunnen duiden, kan ik je niet ontvangen in mijn Stempraktijk.

DSC_0913_1 Gery solo 20 juli 2009 bijgesneden

 Copyright © 2011. All Rights Reserved

4 gedachten over “Zanglessen

 1. Hoi Gery, ik heb genoten van de workshop ‘ Zing een duet’ die ik bij jou gevolgd heb. Ik vind je een geweldige zangeres/ zangpedagoge. Met jouw grote liefde voor zang en zeker ook door jouw enthousiasme kan zingen dienen als toverwoord. Zingen is geluk. Wie zingt wordt groter. Zingen vervult, zingen is fitness voor de ziel.
  Heerlijk om met een gemotiveerde groep mensen samen te zingen. Ook complimenten voor pianist Freddy van Maurik. Zodat ik de juiste toon kon houden!
  Dank je wel, het heeft mijn leven verrijkt.
  Een muzikale groet van Roos

 2. Een tijdje geleden heb ik enkele zanglessen gevolgd bij Gery Vermeulen. Het doel van de zanglessen was voor mij vooral gericht op het verbeteren van mijn articulatie, waardoor ik in mijn werk beter verstaanbaar ben. Het voordeel van de zanglessen is dat je op een leuke manier (zingen) aan dit doel kunt werken. Naast het verbeteren van de articulatie heb ik ook veel andere dingen kunnen leren. Zo ben ik me nu bewust hoe belangrijk het is om je stem warm te maken en een juiste ademhaling te hebben. Doordat ik de zangles in een groep heb gehad, is het voor mij nu ook eenvoudiger om voor een groep iets voor te dragen. Kortom, de zanglessen van Gery Vermeulen zijn zeer waardevol. En niet alleen als je beter wilt leren zingen, maar ook als je andere doelen hebt. Gery is zeker bereid om samen met jou te kijken naar hoe je persoonlijke doel(en) kunt bereiken.

 3. Wij hadden een boeiende en afwisselende workshop met ons koor Rumours op 24 februari. Veel aandacht voor intonatie en articulatie. Goed om te merken hoeveel de stand van je mond uitmaakt voor de klankkleur.
  Ook het luisteren naar elkaar werd geoefend. Op een speelse manier werkte Gery met canons en andere liedjes. We gingen zelfs nog langer door omdat een belangrijk nummer voor de articulatie even was vergeten. We hebben een hoop geleerd op deze ochtend.

 4. Al vanaf mijn 15e jaar maak ik als liefhebberij muziek. Dt was alleen en ook in een folk-band. Ik heb het altijd jammer gevonden dat (mee-) zingen niet voor mij was weggelegd. Toevallig kwam ik ergens Gery een keer tegen en zij wist mij te overtuigen om een aantal lessen te komen volgen. Haar positieve houding heeft me uiteindelijk over de streep getrokken. Nu ben ik blij dat ik gegaan ben! In een korte tijd (met veel oefenen thuis) kan ik nu wel met veel plezier folk-songs zingen zonder binnensmonds een onverstaanbare tekst op te zeggen. Het voegt zo enorm veel toe aan de plezier-beleving van de liefhebberij dat ik iedereen aanraad om toch ten minste een paar lessen te gaan volgen en…. oordeel daarna zelf.

  Gery bedankt!

  Groeten Kees de Bakker

  .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.