GeryVermeulen_604x270_Web10

Privé lessen

Hoe krijg je meer grip op je lijf, de klank van je stem?
Met plezier  zingen, solo of bij jouw koor?

Reactie van Mariëlle van Swaaij mei 2024, Druten.

Wat de zanglessen bij Zing-YES! mij gebracht hebben: Door de stemtechnieken en ademsteun ben ik zuiverder gaan zingen. Door verbetering van mijn ademhalingsapparaat heb ik van zacht zingen, nu meer klank gekregen maar ook mijn conditie verbetert . Gery houd vast aan de zangmethode; dit vraagt veel doorzettingsvermogen van mij als leerling. Haar persoonlijkheid en haar enthousiasme bij het begeleiden zijn motiverend voor mij om door te gaan met de lessen. Bijkomend effect is: door zingen krijg ik meer zelfvertrouwen; dat merk ik bij het spreken voor een groep mensen. 

Daarom!

De werking van jouw ademhaling is af te leiden uit de manier waarop je lange tonen maakt en het geluid van je stem.  Wanneer je onzeker bent over je eigen stemgebruik en presentatie, en daarbij je ademhaling, je basis, je houvast  niet helemaal prettig voelt ga je forceren.  Door persoonlijke aandacht in een 1-op-1 situatie en tips op het gebied van adem- en stemtechniek krijg je meer zelfvertrouwen. Alles gaat veel makkelijker en je stem klinkt mooier.   Meld je aan voor de proefles om te ervaren of privé-zangles past bij jou.

Zin in een proefles? Deze is gratis wanneer je een jaarcontract afneemt.       Maak een afspraak!

Tijdens de proefles bespreken we jouw jouw motivatie en wat je graag wilt leren. Maar ook persoonlijke mogelijkheden en favoriete muziekstijl. We doen een stemtest door middel van een paar eenvoudige oefeningen en je krijgt uitleg over de methodiek en opbouw van de lessen. Er wordt een stemanalyse gemaakt, die dient als uitgangspunt bij de lessen. Kom kennismaken en meld je aan voor de proef les. Deze is gratis wanneer je een jaarcontract afsluit.

Reactie van Thijmen van der Leegte

Gery je bent echt een top vrouw!  Behalve dat de techniek die jij aan me leert ijzersterk en gemakkelijk te begrijpen is, zijn de lessen zo effectief doordat je zorgt dat ik me helemaal op mijn gemak voel. Er zijn geen fouten, alleen maar leermomenten. Ik ben zelf een rapper die eerst totaal niet kon zingen, en met jou techniek ben ik in zowel rappen als zingen erg gegroeid. Heel erg bedankt en voor iedereen die dit leest en zit na te denken over zangles bij Gery, Doei! Thijmen van der Leegte

Wat kun je verwachten?

Met ‘Vocal Method 3TL’ (Zangmethodiek:TopTongueToe Linkage) van Zing-YES krijg je één op één les in de basisvaardigheden: lichaamshouding, ademsteun, stemtechniek . Een jaarcontract omvat  3 series x  10 lessen. 

‘Vocal Method 3TL-Basis’  – Lesjaar 1 :          


Basis 1, 2, én 3 
:  De eerste 10 lessen vormen een eenvoudige kennismaking met  Vocal Method 3TL.  Let wel:  de spieren in je lijf functioneren je hele leven al op een bepaalde manier. Het helemaal ‘resetten van je spiergeheugen’ om deze te conditioneren zodat bepaalde spierbewegingen (ademhaling, – stem, gezichtsspieren ) een reflex, een automatisering worden, behoeft meer tijd dan 10 weken!!    Vergelijk maar eens: het leren schaatsen, pianospelen, praten (lipgebruik/tong/stembanden) etc. etc.

In de loop van het lesjaar zul je ervaren dat je meer grip krijgt op het gebruik van je spieren, je ademhaling, stemtechniek en dat het zingen steeds makkelijker gaat. Je leert hoe én bewuster om te gaan met je lichaam zodat je meer vertrouwen krijgt in het gebruik van je eigen, authentieke stem.

Alle zang- en ademtechnieken die Gery mij aanleert en ook hoe erg ik hiermee gegroeid ben met zingen, is echt bijzonder. Behalve dat Gery mij ook ontzettend geholpen heeft met zingen en mijn technieken heeft aangeleerd heeft ze mij ook geholpen om uit mijn comfortzone te komen, en mijn veel meer zelfvertrouwen te geven. En dit maakt Gery zo speciaal, omdat zij mij een ontzettend veilig gevoel geeft en ik weet dat ik me nergens voor hoeft te schamen. Trix Engelaer

Het Zing-YES ‘Introductie-trio’

Mocht je eerst willen ‘proeven’ aan mijn manier van lesgeven,   dan kan ik je het Zing-YES ‘Introductie-trio’  aanbieden. Of geef 3 zanglessen cadeau van Zing-YES?  Je krijgt tips over lichaamshouding, ademtechniek en stemgebruik.  Les 1 met de focus op lichaamshouding en ademhaling, les 2 met de focus op stemtechniek, les 3 met de focus op ‘zingen met je hele lijf’.

Les inhoud/opbouw

Je krijgt tips over toonvorming en hoe je lijf te gebruiken bij het zingen. Opbouw les: We beginnen met oefeningen: de warming-up. Daarna de techniek-songs om de stemtechniek op een makkelijke manier toe te passen in ‘muziek uit alle windstreken’.  Tot slot het repertoire gekozen in overleg met jou.  Informatie cursusgelden

Cursusjaar, lestijden

Bij een jaarcontract, neem je 30 lessen af. Overdag of ’s avonds, wat jou het beste uitkomt.  Iedere les duurt 45 minuten wekelijks of 1 1/2 uur twee-wekelijks. In overleg met jou spreken we het meest geschikte tijdstip  voor je af . Eenmaal afgesproken is jouw lestijd speciaal vóór jou gereserveerd en wordt in de jaarplanning opgenomen. Alleen in goed overleg, ruim van tevoren, of bij langdurige ziekte, kan een les verschoven worden naar een ander tijdstip.

‘Vocal Method 3TL-succes’ – voor gevorderden; lesjaar 2 & volgend.
  • verdieping in de zangtechniek
  • focus op stemexpressie & muzikale performance
  • repertoire opbouw & advies
  • presentatietechnieken: bij deelname aan concerten,Thema-avonden/vocale groepslessen (gratis)

Een nieuwe uitdaging, je eigen zangstijl? Solozingen of zingen in een klein ensemble? Dan is ‘Vocal Method 3TL een logisch vervolg op het ‘Vocal Method 3TL- basis’.  Op een veilige manier, in prettige sfeer ontwikkel je het volume en de draagkracht van je stem.Je zult ervaren dat je zangtechniek zich ontwikkelt en je leert deze toe te passen in de muziek van jouw keuze. Je gaat vrijer en meer ontspannen zingen. Je gaat je op je gemak verder ontwikkelen en de basisvaardigheden toepassen in nieuw repertoire van jouw favoriete muziekstijl en leert deze gedegen stemtechniek inzetten ten dienste van stemexpressie en muzikale performance.

Enkele reacties

Ik heb altijd problemen gehad met heesheid en ben daardoor bij Gery gekomen. Zodat we samen konden kijken met techniek, of we op een andere manier kunnen zingen zodat ik na een feestje de volgende dag nog stem heb. Door middel van de tong anders te plaatsen en ademtechnieken gaat de druk van de keel/stembanden af. Middels oefeningen en handvatten ben ik op de goede weg; Gery bedankt. Claudia Peters.

Zanglessen nemen is iets wat ik altijd al wilde doen. Maar ik durfde steeds niet. Toch heb ik contact opgenomen met Gery en ben ik met veel plezier begonnen. Niet alleen heb ik geleerd wat mijn stem allemaal kan en hoe ik de technieken toe moet passen, ik heb ook meer zelfvertrouwen gekregen wat zingen betreft. En niet alleen ik heb genoten van de zanglessen, ook onze kinderen hebben er van genoten! Femke Bull.

 

01-img_0115-bijgesneden-3

 

Flyer_GeryVermeulen

 

Een gedachte over “Privé lessen

  1. Ik zong al een paar jaar bij een koor, maar bleef onzeker over mijn stemkwaliteit. Vandaar dat ik ‘op zangles bij Gery’ ben gegaan. Eigenlijk zou ieder koorlid dit eens moeten doen! Allereerst omdat Gery zeer deskundig is. Ze laat zien wat je kwaliteiten zijn, maar geeft je ook veel direct toepasbare adviezen. Die natuurlijk niet allemaal even makkelijk op te volgen zijn: veel oefenen! Daarnaast is Gery aanstekelijk in haar enthousiasme: plezier in zingen krijg je zeker bij haar. Dus veel dank, Gery!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.